×

منوی اصلی

true
«کفرناحوم» در حوزه هنری یزد تحلیل شد
فیلم سینمایی «کفرناحوم» ساخته نادین لبکی با حضور معاون اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در حوزه هنری یزد اکران و تحلیل ‎شد.

به گزارش نسیم یزد نیوز، در نود و دومین نشست باشگاه فیلم حوزه هنری یزد فیلم سینمایی «کَفَرناحوم» (Capernaum) به نویسندگی، کارگردانی و بازیگری نادین لَبَکی فیلمساز زن لبنانی، اکران و تحلیل شد.

این فیلم با بازی زین الرافعی در نقش زین الحاجی، داستان پسر ۱۲ ساله فقیر ساکن زاغه‌ای اطراف بیروت که از پدر و مادرش شکایت می‌کند را به تصویر می‌کشد.

معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در این جلسه با اشاره به ویژگی‌های این اثر که محصول سال 2018 کشور لبنان است گفت: ستاره فیلم پناهنده‌ای سوری است که در لبنان زندگی می‌کند و یکی از کارکردهای سینما در واقع نشان دادن تجربه‌های زیستی است که ممکن است خیلی از مخاطبان تجربه نکرده باشند مانند تجربه زندگی در فضاهای مهاجرتی که امروز موضوع مهمی در دنیا به شمار می‌آید.

محمود دهقان‌هراتی با بیان این‌که در این اثر، شخصیت اصلی فیلم به دنبال هویت خود می‌گردد افزود: هویت انسانی، از مهمترین نیازهای بشر در پاره‌ای از تحولات تاریخی مورد بی‌مهری هم‌نوع قرار گرفته است.

وی ادامه داد: عوارض و تهدیدهای ناخواسته بویژه تحولات سیاسی بیشتر به نادیده گرفتن هویت بشری دامن زده‌اند و متأسفانه عاملان اصلی همواره در پوششی از امنیت سیاسی قرار دارند.

این هنرمند یزدی تصریح کرد: طرح و بازگشایی این مسئله با موضوع هویت کودکان مهاجر در فیلم «کفرناحوم» رسالت هنر سینما در مواجهه با انسان معاصر را بیشتر نمایان ساخته است.

دهقانی با اشاره به پراکندگی‌ و اضافه‌گویی در داستان و این‌که فیلم می‌توانست کوتاه‌تر باشد گفت: بعضی از فضاهایی که در این فیلم مشاهده شد شاید اغراق آمیز نباشد. البته فیلم باید مخاطب خودش را جذب کند و فیلمساز هم می‌تواند آرمان‌ها و آرزوهای خودش را در چارچوب‌های منطقی ارائه کند؛ کارگردان با قدرت مؤلفه‌ای که دارد چه در فیلم داستانی و چه مستند به طور طبیعی جاهایی بارش‌های ذهنی خواهد داشت.

وی با بیان این‌که فیلمساز جسارت زیادی در مطرح کردن این سؤال که چرا متولد شده‌ام؟ داشته گفت: هرچند ممکن است با این فیلم همذات‌پنداری شود ولی طرح این سؤال بنیادی که شاید در ذهن بسیاری از افراد مطرح شده است، پشتوانه موجهی به دنبال دارد و همین که فیلمساز توانسته این سؤال که در جاهایی با چالش و تعارض همراه بود را در یک قالب و شکل هنری مطرح کند، جسارت خاصی در طرح و هدایت موضوع داشته است.

این مسئول تصریح کرد: شاید پاسخ به این سؤال مهم در یک اثر سینمایی کوتاه ممکن نباشد زیرا واکاوی آن به بحث و بررسی عمیق و کارشناسی نیاز دارد.

وی با بیان اینکه فیلمساز توانسته همه مسائل پیرامون هویت انسانی را با هم جمع و در قالب یک بافت داستانی ارائه کند گفت: البته شاید بتوان بر آن انتقاد داشت و آن این‌که جاهایی لازم نبود بافت داستانی را آنقدر بسط و گسترش دهد.

این کارشناس در پایان اظهار داشت: کارگردان با دستمایه قرار دادن دنیای پرتلاطم کودکان و بازی گرفتن خوب از دو کودک نابازیگر توانسته از نبوغ، ارتباط و خلاقیت آنها در جهت موضوع فیلم استفاده کند که نشانه خلاقیت خود کارگردان هم است.

وی افزود: به نظر من موضوع هویت انسانی که در فیلم مطرح می‌شود مخاطب را تشویق می‌کند که پیگیر ادامه آن باشد.

زین الرافعی، نادین لبکی، یوردانوس شیفراو، بولواتیف بانکول و کوثر الحداد در این فیلم به ایفای نقش پرداخته‌اند.

این فیلم برای رقابت در کسب نخل طلای هفتاد و یکمین جشنواره فیلم کن انتخاب شد که جایزه هیأت داوران این جشنواره را از آن خود کرد. کفرناحوم همچنین نامزد بهترین فیلم خارجی زبان اسکار ۲۰۱۹ بوده است.


true
true
true