×

منوی اصلی

true
رونمایی «سالار تکریت» در محفل خاطره پایداری یزد
رییس حوزه هنری یزد از رونمایی کتاب «سالار تکریت» روایت خاطرات سیدحسین سالاری ایثارگر و آزاده یزدی در یازدهمین محفل خاطره پایداری خبر داد.

به گزارش نسیم یزد نیوز،«محمدصادق کوچک‌زاده» با بیان این که یازدهمین محفل خاطره پایداری با موضوع «خاطرات اسارت» با حضور جمعی از مسئولان، آزادگان، رزمندگان، ایثارگران، راویان و پژوهشگران دفاع مقدس، فعالان فرهنگی هنری و عموم مردم در نارنجستان هنر این مرکز برگزار می‌شود اظهار کرد: در این محفل از کتاب «سالار تکریت»؛ خاطرات اسارت سیدحسین سالاری جانباز و آزاده یزدی که به قلم مصطفی زمانی‌فر به رشته تحریر در آمده، رونمایی خواهد شد.

وی افزود: این کتاب به همت دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری یزد توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

رییس حوزه هنری یزد گفت: «سالار تکریت» خاطرات 30 ماه اسارت این جوان 18ساله‌ در اردوگاه 11 تکریت در زمان رژیم بعث عراق را روایت می‌کند و به بازخوانی گوشه‌های ناگفته تاریخ دفاع مقدس و مظلومیت سفیران عشق می‌پردازد.

کوچک‌زاده ادامه داد: این کتاب در 288 صفحه و پنج فصل در قطع رقعی منتشر شده است.

این مسئول با تأکید بر لزوم ثبت و ماندگاری خاطرات یادگاران دفاع مقدس به ویژه آزادگان تصریح کرد: آزادگان نماد ایستادگی و الگوی ملت سرافراز ایران در برابر ترفندها و توطئه‌‌های دشمنان هستند و ما همیشه باید قدردان مجاهدت‌های این عزیزان باشیم.

این مقام مسئول ادامه داد: در این محفل سرهنگ مجتبی جعفری، آزاده و جانباز دفاع مقدس و تعدادی از رزمندگان و آزادگان یزدی به بیان خاطراتی از دوران اسارت در اردوگاه‌های مخوف رژیم صدام می‌پردازند و از مجاهدت، مقاومت، شجاعت، فداکاری و جانفشانی هم‌رزمانشان به ویژه شهدای گرانقدر می‌گویند.

کوچک‌زاده ضمن دعوت از عموم مردم برای حضور در این محفل معنوی خاطرنشان کرد: این محفل پنجشنبه چهارم بهمن‌ماه ساعت 18در نارنجستان هنر حوزه هنری یزد برگزار می‌شود.

سیدحسین سالاری متولد 1346در خانواده‌ای مذهبی و کارگری در محله شیخداد یزد و کارشناس حسابداری است.

وی در خاطرات خود اطلاعاتی را درباره اردوگاه‌های دشمن بعثی و وضعیت اسرای ایرانی در این اردوگاه‌ها می‏‌دهد و به بیان وقایع و پیامدهای ناگوار جنگ، مظلومیت و مقاومت آزادگان و همچنین دردها و مرارت‏‌های سال‏‌های اسارت خود و دیگر هم‌رزمانش می‌‏پردازد.

این سرباز ارتش که در واحد مهندسی رزمی لشکر ۸۱ باختران مشغول خدمت بود در آخرین روز سال ۱۳۶۶ در عملیاتی در منطقه غرب کشور از ناحیه پای راست مجروح شد و پس از چهار شبانه روز در حالی‌ که رمقی در بدن نداشت به اسارت نیروهای عراقی درآمد.

وی به مدت دو سال و نیم در یکی از مخوف‌ترین و سیاه‌ترین نقطه‌های عراقِ دوران صدام یعنی استخبارات زندانی بود و کسی از او خبر نداشت، حتی اسرای اردوگاه هم به خاطر جراحت شدید پایش، امیدی به زنده ماندنش نداشتند اما این جوان مؤمن و مقاوم با تحمل درد و رنج فراوان و با وجود شکنجه‌های شدید، با امید به خدا توانست تمام ناملایمات و دشواری‌های دوران اسارت را پشت سر بگذارد و سرانجام روز 22 شهریور 1369به آغوش میهن عزیز اسلامی بازگردد.

گفتنی است: محافل ماهانه خاطره‌ «پایداری» معمولا آخرین یک‌شنبه هر ماه در حوزه هنری یزد واقع در چهار راه فاطمیه، ابتدای خیابان آیت الله کاشانی، کوچه آزادی برگزار می‌شود.


true
true
true